1 september 2018
16:00

Kiruna FF

Referat: Ohtana/Aapua FF - Kiruna FF

I ett fantastiskt fotbollsväder på en lika fantastikt fint Skolvallen förlorar OAFF mot Kiruna FF med 1-2 (1-1)
Kiruna inleder bra och har redan i andra minuten första läget där nicken går rakt på Felle. OA:s första chans kommer i den femte minuten när Borri tar sig in istraffområdet men inspelet passerar våra framstörtande anfallare. I den 8:e minuten får KFF en frispark på offensiv planhalva, P-A Pokka visar sin fina vänsterfot och hittar notoriske målskytten Erik Tjäders huvud och via en skarvnick förbi Felle till 0-1. Nästa målchans har också KFF när Erik Tjäder får på ett hårt pressart skott från 25 meter som tvingar Felle till en riktigt fin räddning. I den 12:e minuten skarvar Adam ett långt inkast mot bortre stolpen och Joel Hiltunen sätter in bollen till 1-1, tror alla när ass.domaren vinkar för offside - från läktarposition förefaller målet vara OK.
Några minuter senare är Kiruna nära att öka på ledningen men Felle gör en snabb fotparad på ett närskott. I den 21:a minuten kommer en märklig situation när KFF i anfall blir av med bollen som slås av Johan Svanlöv mot mittcirkeln där Johannes Pekkari blir sopren mot FF-målet och fri med Emil Siljegren sätter han en bredsida till 1-1. Borri är nu riktigt på hugget och är igenom i den 25:e minuten men skottet mitt på målvakten. I den 40:e minuten får Hector Garcia på ett jätteskott från 25 meter men Emil Siljegren gör en fantastiskk räddning. Borri kommer sedan i slutet på halvleken igenom på högerkanten men ingen träffar rätt på inspelet. Vi går till paus med 1-1 efter att Kiruna haft första kvarten och OAFF var starka siata halvtimmen.
Andra halvlek blir chansfattigare och det dröjer till 65:e minuten innan första chansen kommer när Kirunas Erik Tjäder nickar från bra läge men mitt på Felle. OA har inga riktigt vassa lägen där Hectors volley från 12-13 meter är ett bra läge men skottet blir en lite för dålig träff. OA skapar hörnor och flera långa inkast men Kiruna hade stenhård markering och klarade att spela undan hela tiden. Det mesta pekar mot oavgjort när Liam i den 80:e minuten gör säsdongens första misstag då en bakåtspel till Felle blir för löst och KFF:s Adam Johnson hinner fram rundar Felle och rullar in 1-2. OA försöker under slutkvarten lyfta in bollar i offensiv straffområde men vi verkar tröttkörda och Kiruna kan ganska enkelt hålla undan och matchen slutar 1-2.

Sett över 90 minuter var OA värda ett oavgjort resultat och sett till målchanser var det också jämnt. I ett bra spelande försvar går plussen till Felle och Kotten i backlinjen. På mittfältet går plusset till Hector Garcia vars inkast och frisparksfot skapade några halvchanser. Offensivt var Johannes Pekkari riktigt stark och kom igenom flera gånger. I Kiruna går plussen till målvakten Emil Siljegren, backlinjens Åke Tornberg, mittfältets Per-Anders Pokka samt sylvasse Frerik Ahlander. Domaren Sara Wiinikka gör bra match även om nåt gult kort kändes lite billigt..
Hörnor: 7-2, Gula kort: 4-2, Röda kort: 1-0

Laget: Felle - Liam, Palo, Kotten, Nisse - Svanlöv (ut 76), Mäki, Hector, Joel H - Borri (ut 85), Adam
Ers: Joel O (in 76), Johan P (in 85), Elias Y, Elias P, Dennis M, Bosse